Oświetlenie do studia nagrań
Cytat z sergiej data 2 listopada 2020, 11:14Heja, planuje w swoim domu zrobić sobie studio nagrań. Mam już wydzielone pomieszczenia i jestem na etapie realizacji instalacji elektrycznej. Trochę się pogubiłem i zastanawiam się jak to oświetlić. Czy są jakieś przesłanki do konkretnego typu lamp?
Jak patrzę na YT, to zwykle te salki prób są mega ciemne, nie mówię o konsolecie tylko o miejsce na grę. Poradzicie?
Heja, planuje w swoim domu zrobić sobie studio nagrań. Mam już wydzielone pomieszczenia i jestem na etapie realizacji instalacji elektrycznej. Trochę się pogubiłem i zastanawiam się jak to oświetlić. Czy są jakieś przesłanki do konkretnego typu lamp?
Jak patrzę na YT, to zwykle te salki prób są mega ciemne, nie mówię o konsolecie tylko o miejsce na grę. Poradzicie?
Cytat z koperek data 2 listopada 2020, 11:20Nie ma konkretnych przesłanek do tego co tam ma być oświetlone. Każdy robi po swojemu. U siebie mam same oczka LED i jest ok. Co prawda jest mega jasno.
Jedyne co możesz zrobić to dać kilka włączników światła. Podziel to sobie na wiele sekcji, żebyś mógł zapalać i gasić różne miejsca w sali. Może np. perkusista nie będzie chciał mieć zbyt wiele światła, itd.
Nie ma konkretnych przesłanek do tego co tam ma być oświetlone. Każdy robi po swojemu. U siebie mam same oczka LED i jest ok. Co prawda jest mega jasno.
Jedyne co możesz zrobić to dać kilka włączników światła. Podziel to sobie na wiele sekcji, żebyś mógł zapalać i gasić różne miejsca w sali. Może np. perkusista nie będzie chciał mieć zbyt wiele światła, itd.
Cytat z hayabuza data 2 listopada 2020, 11:24Mam znajomych, którzy zajmują się handlem lampami i oświetleniem. Podrzucę bezpośredni namiar, ale póki co możesz sobie pooglądać oświetlenie wiszące.
Ale tak jak pisze poprzednik. Nie ma specjalnie potrzeby pchania tam jakiegoś wyrafinowanego oświetlenia. Oczka led, a nawet żarówki na kablach wystarczą. Tam masz grać, a nie oglądać się w świetle jupiterów 🙂
Mam znajomych, którzy zajmują się handlem lampami i oświetleniem. Podrzucę bezpośredni namiar, ale póki co możesz sobie pooglądać oświetlenie wiszące.
Ale tak jak pisze poprzednik. Nie ma specjalnie potrzeby pchania tam jakiegoś wyrafinowanego oświetlenia. Oczka led, a nawet żarówki na kablach wystarczą. Tam masz grać, a nie oglądać się w świetle jupiterów 🙂
Cytat z metalic data 2 listopada 2020, 11:26Teraz znicze chodza po taniości bo rząd zablokował cmentarze. Możesz sobie kupić, będzie fajny klimat haloweenowy 🙂 Pytanie czy grasz jakiś det metal 😛
Pozdro szarpidruty!
Teraz znicze chodza po taniości bo rząd zablokował cmentarze. Możesz sobie kupić, będzie fajny klimat haloweenowy 🙂 Pytanie czy grasz jakiś det metal 😛
Pozdro szarpidruty!
Cytat z hayabuza data 2 listopada 2020, 11:28Tutaj masz nr tel. Sprawdź sobie i powołaj się na ziutka z Puław. Będą wiedzieć o kogo chodzi.
Tutaj masz nr tel. Sprawdź sobie i powołaj się na ziutka z Puław. Będą wiedzieć o kogo chodzi.
Cytat z sergiej data 2 listopada 2020, 11:32Dzięki wszystkim za pomoc. Zadzwonię sobie do nich i przegadam co tam mają. Ma do mnie wpaść jeszcze znajomy elektryk to przegadam parę spraw. Ostatecznie chyba kupię coś po taniości byle jasno było.
Dzięki wszystkim za pomoc. Zadzwonię sobie do nich i przegadam co tam mają. Ma do mnie wpaść jeszcze znajomy elektryk to przegadam parę spraw. Ostatecznie chyba kupię coś po taniości byle jasno było.